Sarah Hackett
Blindspot portfolio icon.png

Blindspot

 
 
parking lot rectangle top.png
 
 

Background

For six months, Blind Spot, filled a parking space at the University of Richmond. It withstood three changes of season; fall, winter, and spring.

Constructed solely out of wood, mirror and sand, this sculpture greatly contrasted the parking space that it was set in.

In 2015, Blind Spot was awarded a University of Richmond studio award for outstanding studio art work.

 

 
IMG_6995.jpg
 

FALL

IMG_7004.jpg
IMG_6215.jpg

 

WINTER

 
IMG_7609.jpg
 

 

SPRING

IMG_2697 1.JPG
IMG_2652 1.JPG
 

Behind the Design

Blind Spot was constructed over three months. It cost $500 and over 120 hours of time and labor. In the process of building, 30 framed mirrors and 18 thirty-pound bags of sand were used.